Іршавський районний відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області у зв’язку з підтопленням населених пунктів, забрудненням ґрунтовими водами джерел водопостачання та дворогосподарств, сільськогосподарських угідь попереджає мешканців підтоплених населених пунктів про небезпеку вживання сирої некип’яченої води та радить дотримуватись таких правил для запобігання виникненню і поширенню інфекційних хвороб:
- для пиття і приготування їжі використовувати фасовану воду, привізну (після кип’ятіння) або з централізованих джерел водопостачання;
- не використовувати для пиття, приготування їжі та миття посуду воду із забруднених джерел;
- не пити сиру некип’ячену воду; для миття посуду і рук вода має бути профільтрована та прокип’ячена і слід мати запас чистої води;
- при споживанні овочів, фруктів та ягід їх необхідно добре промити питною водою та обдати окропом;
- при харчуванні у непристосованих умовах варто уникати контакту продуктів з ґрунтом;
- перед приготуванням їжі та перед її вживанням обов'язково потрібно мити руки з милом;
- обов'язково слід мити руки після відвідування туалетів;
- із забруднених криниць необхідно відкачати воду, почистити їх від намулу і продезінфікувати;
- заборонено вживати продукти, які були підтоплені водою під час повені; краще позбутися цих продуктів та консервації, що була затоплена водою і отримала ушкодження;
- все майно, яке було затоплене, підлягає дезінфекції;
- необхідно просушити будинок, ретельно очистити та продезінфікувати забруднений посуд і домашні речі та прилеглу до будинку територію;
- при виявленні ознак харчових отруєнь та гострих кишкових інфекційних захворювань не рекомендується займатись самолікуванням, слід негайно звернутись по медичну допомогу до найближчої лікувальної установи.
Остання зміна сторінки: 23-05-2019 17:09